Amine Bakbachi

Amine is geboren in Breda en werkt bij Sterren van Morgen. Binnen deze organisatie motiveert hij kinderen van 7 t/m 21 jaar hard te werken zodat ze hun persoonlijke doelen te halen. Sterren van morgen houdt zich bezig met kansen bieden voor jongeren door middel van sport. Zo krijgen ze een perspectief op wat er om hen heen gebeurt.

Hij viert de Ramadan, de vastenperiode van de moslims. Deze periode duurt een maand is begint vaak in april. Dit ligt aan de stand van de maan. De Ramadan betekent veel voor Amine: “Het is voor mij tijd voor bezinning. Je ziet dan pas hoe rijk je bent.” Voor hem gaat het om het waarderen van de dingen die je hebt. In het groot en in het klein. Dit is ook iets wat hij mee wil geven in zijn werk. De jongeren op een juiste manier zien te motiveren en meer hoop te geven. Daarbij zegt Amine zelf “Hier is alles mogelijk als je er voor werkt.” Het is voor hem belangrijk deze boodschap mee te geven omdat hij vindt dat je niks als vanzelfsprekend moet beschouwen.

Iets wat past bij deze mindset is het schenken van Arabische thee. Deze thee wordt niet alleen gezien als een drankje maar ook als genotsmiddel. Het gaat om het hele ritueel eromheen. Het is een moment om na te denken over wat je hebt en wat je wilt bereiken, maar natuurlijk ook te proeven en genieten van de thee. Zo kan een simpel kopje Arabische thee een moment van zelfbezinning creëren.