Arjan Broeders

Arjan Broeders, ofwel Prins Arie d’n Irste , woont in Boeimeer op 200 meter van de Teruggave. Hij is logopedist op de revalidatieafdeling bij Thebe. Vader van drie kinderen, plus twee bonuskinderen. Tot en met 2023 was hij in Breda prins Carnaval.

“Bij ons thuis is het altijd een gezellige drukte. Daar hou ik van. In mijn vrije tijd ga ik graag kamperen, hardlopen en naar NAC kijken. En natuurlijk carnaval vieren!

Ondanks corona hadden we toch een mooi carnavalsfeest in ‘t Kielegat. Op de 11e van de 11e trapten we af met een carnavalsquiz waar we veel positieve reacties op kregen. Het enige grote verschil was dat we steeds voor een camera stonden te hossen, in plaats van op een volle Grote Markt. Dat is toch een ander gevoel. Op deze manier probeerden we de beleving van carnaval naar de huiskamers van alle Bredanaars te brengen.”

Carnaval is een feest voor iedereen
Iedereen is gelijk met carnaval. Of je nu arm of rijk bent en ongeacht je afkomst of kleur. Dat vind ik het allermooiste aan carnaval. Dit verbindende en saamhorige past perfect bij United Colors Breda. Ik hoop van harte dat we de volgende keer weer een normale carnaval met elkaar mogen vieren en in de kroeg kunnen proosten op
het leven.

 

Haringhappen
Volgens traditie gaat iedereen haringhappen op as-woensdag. Dan komen mensen nog één keer bij elkaar om de vastentijd in te luiden met een harinkje. Door het jaar heen eet ik het niet, maar met carnaval vind ik het heerlijk. Ik eet het op z’n Hollands, met een uitje erop, bij de staart pakken en in je mond laten zakken. Zoals het hoort!