Daniëlle Roberts

Spiritualiteit en technologie – twee zaken die niet iedereen een-twee-drie combineert. Danielle Roberts denkt daar anders over. Van origine beeldend kunstenaar, docent op Avans en onderzoeker naar naar hedendaagse spiritualiteit en technologie. Vanuit haar interesse voor meditatie is ze begonnen met het creëren van installaties waarmee technologie het menselijk welzijn bevordert.

In haar zoektocht naar alledaagse handeling waarin een meditatief moment wordt ervaren, kwam ze uit bij theedrinken. Een alledaagse activiteit waarbij je een momentje voor jezelf pakt. Aan de hand van deze gedachte heeft ze een theeceremonie-installatie gemaakt. Met deze installatie nodigt ze je uit stil te staan, tot jezelf te komen en zo een bezinningsmoment te beleven.

Na twee jaar ontwikkelen is de theeceremonie-installatie klaar voor het testen. De volgende stap is onderzoek doen naar de effecten die de installatie op gebruikers heeft. Tot nu toe is de meeste feedback positief. Mensen voelen zich vaak mindfull. Misschien helpt deze installatie drukbezette mensen aan een portie dagelijkse spiritualiteit?