Jelle van Dun

In 2006 begon het avontuur van Jelle. Tijdens zijn afstuderen maakte hij een indrukwekkende animatievideo, waarin hij zijn leven in stopmotion vastlegde. Deze ging vervolgens viral en zorgde ervoor dat hij snel aandacht kreeg van diverse media en van opdrachtgevers. Hierna startte hij Animate the World, een bedrijf dat animaties maakt voor bedrijven. Zo hebben ze onder andere geanimeerd voor Innocent, Fisherman’s Friend en Autodrop. Daarnaast werkt hij ook aan eigen animaties.

 

Jelle heeft een grote passie voor het animeren. Hij houdt ervan dingen te creëren en haalt zijn ideeën uit zijn omgeving. Zijn kracht ligt bij het maken van stopmotions. Wat hem het meeste aanspreekt in deze vorm van animeren? Hij kijkt op een andere manier naar alledaagse objecten en bedenkt hij bijvoorbeeld  hoe een stukje tape tot leven komt. Jelle: “als je ergens een grote passie voor hebt, heb je niet door hoelang je ermee bezig bent.” Op dit moment is hij bezig met een eigen project: “Dedicated Thousand”. In deze animatiefilm zijn duizend tattoos verwerkt, verspreidt over heel Nederland. Met deze film hoopt hij mensen te inspireren duurzamer te leven.

 

Inmiddels zit Jelle al ruim vijftien jaar in het vak en hij is nog lang niet uitgekeken. De volgende stop weet hij nog niet, zolang hij er maar plezier heeft.