Ontmoeten

Kerst in De Teruggave
Laat je verwonderen en kom in de Kerstsferen
Op zaterdag 18 en zondag 19 december

Organiseren wij een prachtig kerstfestijn bij De Teruggave.
We ontvangen je bij de startlocatie tussen 12.00 en 17.00u in kerstsferen met lichtjes, kerststallen, kerstkraam met leuke spulletjes, kerstbomen, muziek en een hele hoop gezelligheid. Er zijn workshops voor jong en oud  en een leuke speurtocht door de stad! Klik hier om van start te gaan met de speurtocht. For Englisch scavenger hunt press here.

Bekijk het programma hier en reserveer je plekje!
De kerststallen expositie is zaterdag en zondag vrij toegankelijk van 12.00 tot 17.00u met QR code en (kerst)mondkapje op.

De afgelopen maanden hebben veel mensen De Teruggave bezocht door de vele activiteiten die we hebben georganiseerd. Een impressie:

OPEN MONUMENTEN DAG

Zaterdag 11 september was het Open Monumentendag. In Breda waren veel gebouwen open, zoals Electron, De Teruggave en Tessenderlandt. Deze drie gebouwen zijn met elkaar verbonden door leeftijd, herbestemming, kunst en vakmanschap. Dat laatste zie je terug in het werk van kunstenaar Gerrit de Morée. Hij was de inspiratiebron om onderwijs met vakmanschap te verbinden.

Gerrit de Morée (1909 – 1981) was een Bredaase kunstenaar en oprichter van de “Vrije school voor beeldende kunsten”, nu kunstacademie St. Joost, en van de Bredasche Kunstkring. Tijdens deze Open Monumentendag stond veel van zijn kunst in de belangstelling. Gerrit de Morée maakte veel monumentaal werk zoals mozaïeken, baksteenreliëfs, wandschilderingen, scraffito’s en glas-in-lood ramen. Deze kunstwerken waren te zien in Electron en Tessenderlandt. In De Teruggave stond United Colors Breda centraal. Dit project heeft een indirecte link met Gerrit de Morée, want het heeft veel te maken met verbinding. Zo stonden verschillende mensen van United Colors Breda met hun specialiteiten, zoals de Barbara Sudolski met pączki en Ad van Hees met Breda-maquettes.

STEDELIJK MUSEUM NEXT

Maand van de geschiedenis: oktober 2021
Thema: Aan het Werk
Van student naar professional
Inspirator : Gerrit de Morée

Gerrit de Morree is een inspiratiebron voor de selectie van de ambachten en tevens uitgangspunten voor de toegepaste technieken.

Zo worden zijn vouwdieren gebruikt als basis en ook zijn kleurencirkels: vouwtechniek, animatie stop motion, handboek binden en schilderen.

Hoe maak jij het?
Studenten en professionals ontmoeten elkaar in Next.

INTERNATIONAL WOMEN’S DAY 2021

Online ivm corona situatie
Datum:  8 maart 2021
Plaats : De Teruggave
Onderwerp: Influence with impact

Sprekers:
Jolanda Buchel, Woosh5 psycholoog en schrijver
Annemarie de Brouwer team Impact, Vrouwenrechten
Carla Kranenborg- van Eerd, Vrouwen en politiek

Partners: Aïthra, De Teruggave, Platform Breda Internationals
De betrokken partners vertegenwoordigen allen een netwerk dat wil verbinden.
Grenzeloos is het thema van Aïthra voor 2021
United Colors Breda is het  thema voor De Teruggave

Doel:
Netwerken en culturen bij elkaar brengen, verbinding maken, empowerment