Ontmoeten

Statushouders: Een nieuwe start in Breda!

Maak kennis met Breda! Je zult maar nieuw zijn in een ander land, in een andere stad en in een buurt. Waar begin je met kennismaken? Deze statushouders volgden afgelopen weken workshops bij Breda Promotions. In de Teruggave maakten zij kennis met een aantal bedrijven die zich inzetten voor de stad.

Ze werden ontvangen bij StiB mantelzorg, bij Breda Actief en Mooi Werk, bij de School voor fotografie en bij Impact-Now die koffie importeert uit Rwanda. Ze maakten kennis met buurtbewoners met een multi-culturele roots, die al langer in Breda wonen en werken.

Het over en weer uitwisselen van tradities, feesten en de event-locaties in de stad Breda én kennisnemen van de tradities, feesten van de groep is op zich al een feest van herkenning en verwondering.

  • Geboorte : van beschuit met muisjes tot geboortekaartjes
  • Bij de koffie /thee: een stroopwafel en een bonbon van Oh Lala met de karakters van de stad
  • Feesten typisch voor Breda: Breda Drijft, Nassaustad, de Kermis, Carnaval, het Jazzfestival en de Singelloop
  • Maar ook: vertel, wat zijn jullie gebruiken en rituelen?

Al met al een prachtige samenwerking tussen nieuwe Bredase inwoners en Bredase ondernemers en organisaties.

De stad in

In de tweede workshop zijn we de stad in getrokken. Wat hen verrast? Het begijnhof met alleen maar vrouwen als bewoners, de prachtige Grote kerk, het vakmanschap in de stad van ambachtslieden, de vele pubs.

De Opstartklas maakt onderdeel uit van de brede intake die statushouders krijgen wanneer ze in Breda komen wonen. De brede intake maakt onderdeel uit van het inburgeringstraject. De Opstartklas bestaat uit enerzijds taallessen vanuit Taalideaal en anderzijds uit een breed scala aan workshops gericht op kennismaken met Breda en betrokken organisaties.

Wat een ontzettend mooie kans om deze mensen te verwelkomen in onze stad!

 

 

Bekijk onze laatste posts ook op