Patrick Horward

Patrick Horward

 

Van kinds af aan was Patrick Horward gefascineerd door kunst. Dat kwam door zijn opa Gerrit de Morée, de Bredase kunstenaar, en zodoende kwam Patrick op jonge leeftijd in aanraking met kunst. Het liefste wilde Patrick vroeger altijd in het atelier van zijn opa zijn, zo kon hij zien hoe Gerrit aan het werk was. Maar ook Patrick was toen al bezig met kunst. Hij had veel plezier in tekenen en kleien.

 

Vandaag de dag is voor Patrick dat niet veranderd. Hij werkt als docent in het basisonderwijs en als keramist. Patrick vindt het leuk dat hij met zijn werk mensen iets kan leren, dat zij een ontwikkeling doormaken en er voldoening uithalen. Naast zijn werk, beheert Patrick de creatieve erfenis van zijn opa. Dit houdt in dat als mensen iets willen lenen, Patrick dit regelt. En hij zorgt ervoor dat restauraties worden uitgevoerd en kijkt hij naar een goede bestemming voor de collectie.

 

Voor in de toekomst zou Patrick graag een mooie expositie willen samenstellen van de werken van zijn opa. Het was een bijzondere en inspirerende man, niet alleen voor hem maar ook voor Breda. Het zou daarom fantastisch zijn als er een expositie komt. Patrick haalt veel inspiratie uit die werken. Hij hoop dat dan ook dat hij en zijn opa op die manier de liefde voor de mens en natuur kunnen overbrengen.