Pim van den Heuvel

Zes jaar geleden begon Pim bij Spectrum Multimedia & IT. Dit is een bedrijf waar mensen die in het autistische spectrum zitten, op een veilige manier worden begeleid tot multimedia en IT-specialisten. Pim houdt zich bezig met het uitwerken van opdrachten voor bedrijven en daarnaast heeft hij eigen projecten. Een daarvan is het ontwerpen van fictieve metrostelsels.

Het begon allemaal in Breda. Door de vele opstoppingen in het verkeer en het langdurende openbaar vervoer in en rondom de stad kwam Pim tot de conclusie dat het anders moest: een ondergronds metrostelsel waarbij je binnen een paar minuten van de ene kant van de stad naar de andere kant reist. Hierbij houdt hij rekening met van alles, zoals verbindingspunten, afstanden en het moet uitvoerbaar zijn. Na een lang nadenken zette hij zijn design online. De reacties waren geweldig. Veel mensen geloofden dat de stad daadwerkelijk een metrolijn wilde aanleggen, en de mensen die wisten dat het niet zo was, reageerden positief.

Na het succes van deze metrolijn is hij uitgebreid naar onder andere Tilburg, Eindhoven, Etten-Leur maar ook de Amerikaanse stad Houston heeft een eigen metrolijn gekregen. Ook al bestaan zijn metrostelsels in de nabije toekomst slechts op papier, hij blijft deze talentengebruiken, want: “als je ergens passie voor hebt, moet je er volledig voor gaan.”