Raymond van Kesteren

Naast het muziekmaken als pianist en toetsenist heeft hij op latere leeftijd zijn passie voor het maken kunst gevonden. Zijn stijl is erg uiteenlopend: van sculpturen gemaakt van afvalmateriaal tot schilderijen, tekeningen en digitale kunst. Hij doet het allemaal. Waar komt dit vandaan? Wellicht heeft te maken met zijn open kijk op de wereld.

 

Raymond haalt inspiratie uit alles om hem heen. Wanneer hij een idee heeft bedacht, gaat hij aan de slag. De manier waarop hij te werk gaat is iedere keer anders. Een van zijn recente sculpturen zijn ‘Pillowman’ en ‘Cardboardman’. Van oude plastic verpakkingen beschilderd met acrylverf, heeft Raymond een mensfiguur gemaakt. Hierna heeft hij een tweede mensfiguur gemaakt, geheel uit reststukken karton. De platen zitten op een ingewikkelde manier in elkaar en creëren een beeld van een mens.

 

Op de open monumentendag  van 2021 gaat Raymond aan de slag met een nieuw kunstproject, waaraan de bezoekers zelf kunnen deelnemen. Wat er in de toekomst zal worden gemaakt weet Raymond nog niet, maar misschien een groot kunstproject in het toekomstige stadspark in het Seeligkwartier? Hij gaat in ieder geval zijn creatieve geest erop loslaten. Inmiddels staat zijn atelier vol met allerlei andere projecten. De kunstenaar zit nooit stil.