Selecteer een pagina

Sinéad Power

In 2011 veranderde haar leven van de ene op de andere dag. Tijdens een griepje, kreeg ze een auto-immuunreactie en raakte ze in een week tijd volledig verlamd. Na jarenlang revalideren woont ze zelfstandig in een aangepaste woning in de Middellaan. Het is een fijne woonomgeving, dichtbij het centrum. Er is veel saamhorigheid in de buurt. Als het even niet lekker met haar gaat, staat er altijd iemand voor haar klaar. De komende jaren wordt de stad van Seelig tot de Singel heringericht. Onder het mom van ‘Breda, Stad in een Park’ is Sinéad ervan overtuigd dat de leefbaarheid en toegankelijkheid nog beter wordt.  

Nederland is een fantastische zorgstaat. Op het gebied van toegankelijkheid is er nog veel te winnen. Daarom viert ze de week van de toegankelijkheid. Om mensen bewust te maken voor dit belangrijke onderwerp. In Breda staat toegankelijkheid sinds 2016 op de agenda. Vanaf het begin zijn bij dit proces ervaringsdeskundigen betrokken. Voor die unieke aanpak won Breda in 2018 een Europese prijs voor de meest toegankelijke stad van Europa. Zijzelf is betrokken bij de Bredase agenda voor toegankelijkheid. Soms gaat het haar niet snel genoeg, maar ze weet ook dat deze dingen tijd nodig hebben. Ze kijkt vooral naar alles wat is bereikt.

Natuurlijk was  het een shock toen ze op haar 23e verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Toegankelijkheid zit hem in kleine dingen. Van welk stoepje kan ze af? Welk café kan ze in? Het gaat naast fysieke toegankelijkheid ook om begrijpelijke taal, auditieve en visuele aanpassingen.

Dankzij therapie en medicijnen gaat het nu goed met haar. Ze krijgt witte bloedcellen toegediend. Die bevorderen de weerstand. Ze is afhankelijk van medicatie maar ze vindt ook dat we best trots mogen zijn op het goede zorgstelsel in Nederland. Hierdoor kan Sinéad een mooi leven leiden.

Tot slot, doet ze graag een oproep: geef bloed! Het is een kleine moeite en je maakt er veel mensen gelukkig mee. Kijk op: www.sanquin.nl

Sinéad werkt voor Stichting Rollwithus.