Willem-Jan van der Wolf

Boeken, boeken en nog eens boeken. Dat is waar Willem-Jan voor leeft. Met zijn bedrijf, Wolf Publishers, geeft hij vooral juridische boeken uit, maar publiceert hij ook verhalen waarvan hij vindt dat ze verteld moeten worden. Zijn grote selectie is te vinden in De Boekenbunker. Dit is een ruimte in de kelders van De Teruggave die tot in de nok gevuld is met boeken. Hier spreekt hij ook af met andere mensen om bij te praten of om verhalen te delen.

Dit delen van verhalen is iets waar Willem-Jan sterk in is. Door op een andere manier te luisteren en te kijken naar de verhalen, heeft hij al veel innovatieve producten en concepten ontwikkeld. Zo heeft hij zich bijvoorbeeld gestort in een project van schoolboeken voor studenten recht, waarin alles staat omschreven wat ze nodig hebben – in slechts een paar pagina’s. En wat te denken van zijn nauwe samenwerking met Het Bèkske. Ze verkopen koffie die is gemaakt door Rwandese vrouwen.

Willem-Jan ziet waarde in bedrijven, organisaties en personen waar anderen het niet zien. Door zijn kijk op de wereld heeft Willem-Jan  een prachtige carrière achter de rug. De toekomst kan alleen nog maar beter worden met mooie projecten, mooie boeken en mooie verhalen.